Att köpa Lyxig Fastigheter i Costa del Sol

Costa del Sol, översättningen av “Coast of the Sun” är ett fantastiskt område i södra Spanien. I den berömda och prestigefyllda regionen Andalusia som erbjuder några av de mest populära platserna att äga exklusiva egendom i Europa.


Klimatet på Costa del Sol är en av de viktigaste faktorerna i dess popularitet med lyx fastighetsinvesterare i Spanien. Den har en varm och torrt klimat som är populär bland dem som söker ett hem att njuta av på sommaren. Samt en varmare vinter än vad de kan uppleva hemma. Det är denna varma klimat som gör exklusiva anläggning på Costa del Sol mer än vanligt. En sträcka av mark som står som värd på några av regionens största palats och eftertraktade lyxiga villor och lägenheter. Det inte förvånande att den regionen av Costa del Sol är så populärt för dem som vill investera i ett exklusivt livsstil.

2016 ser ut att bli ett bra år för spanska fastigheter. Senaste rapporterna som sammanfattar fastighetsförsäljningar och hyresstatistik från statliga och oberoende källor, visar att den andra halvan av 2015 såg en ökning av internationella köpare ser att knäppa upp bra värde fastighetsbeståndet.

Tack vare det milda klimatet med över 300 soldagar per år vid medelhavets kusten och rika kulturhistorisk, förblir turistnäringen stark i Spanien, med ett rapporterat 52 miljoner besökare mellan januari och oktober 2015. Denna starka turistbranschen bidrar till att stödja den spanska fastighetsmarknaden, med massor av människor fortfarande vill köpa det. De brittiska köparna ökade med 30 procent av den internationella marknadsandelen. Ryska, nordiska och Benelux- köparna är också stora investerare. I slutet av 2015 gick försäljningen upp betydligt mycket jämfört med föregående år.